Festival neprofesionálnych spevákov Zlatý gaštan 2006 vyhrala Stropkovčanka

24.09.2006 Celý región

Vranov nad Topľou 24. septembra (TASR) - Tatiana Hicová zo Stropkova sa stala víťazkou dnešného 24. ročníka celoslovenského súťažného festivalu neprofesionál...
Vranov nad Topľou 24. septembra (TASR) - Tatiana Hicová zo Stropkova sa stala víťazkou dnešného 24. ročníka celoslovenského súťažného festivalu neprofesionálnych spevákov populárnej piesne Zlatý gaštan 2006 vo Vranove nad Topľou.

Veronika Kopaničáková z Levoče skončila druhá, získala však aj Cenu diváka. Ako tretí skončil z 11 finalistov, prvý z dvoch mužských účastníkov, Peter Paleček z Prešova.
Porota vyberala súťažiacich do finále zo 40 demonahrávok, ktoré prišli z rôznych kútov Slovenska. Speváci mohli interpretovať prebraté alebo vlastné skladby. Víťazka zabodovala s piesňami Christiny Aquilerovej, Veronika sa páčila v piesňach od Whitney Houstonovej.
Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Mestský dom kultúry vo Vranove nad Topľou. Vedúci jeho programového oddelenia Peter Novák bol pri kolíske podujatia. Dnešné pokračovanie tradície označil za \"mimoriadne vydarené\". Interpreti boli kvalitní a estrádna sála kultúrneho domu plná.
 

Vyberte región

mark